Να στείλετε μήνυμα
Ειδήσεις
Σπίτι > Ειδήσεις > Company news about Πώς να επιλέξει μια σωστή υγειονομική αντλία
Γεγονότα
μας ελάτε σε επαφή με
86-577-86998000
Επαφή τώρα

Πώς να επιλέξει μια σωστή υγειονομική αντλία

2023-07-29

Πιό πρόσφατες ειδήσεις επιχείρησης περίπου Πώς να επιλέξει μια σωστή υγειονομική αντλία

Πριν από αυτό θα πρέπει να καταλάβετε την εφαρμογή της αντλίας σας, υγειονομική αντλία απαιτούν τακτικά να χρησιμοποιούν υψηλής καθαρότητας υλικό από ανοξείδωτο χάλυβα, υγειονομικές εφαρμογές π.χ. επεξεργασία τροφίμων, γαλακτοκομικά προϊόντα, ποτά,Ημερήσια χημική ουσίαΒιομηχανικές εφαρμογές απαιτούν μεγαλύτερη ροή από την υγειονομική αντλία.έως και εκατοντάδες κυβικά μέτρα ανά ώρα, βιομηχανική εφαρμογή π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο, γεωργία, επεξεργασία λυμάτων...

Δεδομένα υγρών

Οι βασικές πληροφορίες για το υγρό που πρέπει να μεταφέρετε.

Σφιχτότητα

Θερμοκρασία

Ευαισθησία σε κούρεμα

Περιεκτικότητα σε στερεά στοιχεία (μέγεθος και συγκέντρωση)

Τύπος υγρού (επικίνδυνο, τοξικό, τραβηγτικό κλπ.)

Μεταξύ των πολλών παραγόντων που επηρεάζουν την επιλογή και την απόδοση της αντλίας, οι απαιτήσεις ροής, οι απαιτήσεις πίεσης και τα χαρακτηριστικά του υγρού βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Απαιτήσεις ροής

Η γνώση της απαίτησης ροής είναι απαραίτητη για το μέγεθος της αντλίας. Είναι ένας από τους δύο κύριους παράγοντες για την αξιολόγηση μιας καμπύλης απόδοσης.Εάν η απαίτηση ροής δεν είναι ήδη γνωστή τιμή που υπαγορεύεται από τη διαδικασίαΔεδομένου ότι η ροή μετριέται ως όγκος με την πάροδο του χρόνου, πρέπει να γνωρίζετε πόση ποσότητα υγρού χρειάζεστε για να μεταφέρετε (όγκος) και πόσο καιρό πρέπει να το μεταφέρετε (χρόνος).

ΠΑΡΩΤΗΜΑ: Πρέπει να μεταφέρετε 1000 γαλόνια υγρού μέσα σε 20 λεπτά. 1000 ÷ 20 = 50 GPM.

Σφιχτότητα

Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η αντίσταση ενός υγρού στην ροή. Όταν ένα υγρό (αέριο ή υγρό) ρέει, παίρνει αντίσταση, η οποία είναι η εσωτερική τριβή του υγρού.Για να κάνει το υγρό να ρέει, είναι απαραίτητο να προστεθούν όλες οι γραμμικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση της ροής του υγρού για να αντισταθμιστεί η επίδραση της αντίστασης.

Προτού επιλέξετε μια αντλία ή καθορίσετε το μέγεθος της αντλίας, βεβαιωθείτε ότι προσδιορίζετε την ιξώδητητα του υγρού σας.Μπορούμε να ανατρέξουμε σε αυτό το άρθρο με βίντεο τουΟδηγός σύγκρισης ιξώδους

Τότε μπορούμε απλά να επιλέξουμε αντλία με βάση την ιξώδες του υγρού.

Quick Selection a Sanitary Pump

Παρακαλούμε δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά κάθε αντλίας

Υγιεινή φυγοκεντρική αντλία

Sanitary Stainless Steel Centrifugal pump KLX
Υγιεινής Ατσάλι Κεντριφογενής αντλία KLX

Η φυγοκεντρική αντλία λειτουργεί χρησιμοποιώντας τον τροχό για να περιστρέφεται και να κάνει το νερό να παράγει φυγοκεντρική δύναμη.Τότε ξεκίνα τη μηχανή., έτσι ώστε ο άξονας της αντλίας οδηγεί το τροχόσπιτο και το νερό για να κάνει υψηλής ταχύτητας περιστροφική φυγόκεντρο κίνηση, ρίχτηκε στο εξωτερικό άκρο του τροχόσπιτου,μέσα από το σκουληκόμορφο περίβλημα της αντλίας του καναλιού ροής στο σωλήνα πίεσης της αντλίας.

Ντόντζοϊφυγοκεντρική αντλίαιδανικό για τη μεταφορά υγρών χαμηλής ιξώδους, δεδομένου ότι τα λιγότερο ιξώδη υγρά είναι πολύ πιο εύκολο να επιταχυνθούν με κινητική ενέργεια,Οι φυγοκεντρικές αντλίες μπορούν να τις μεταφέρουν πολύ πιο αποτελεσματικά από άλλα σχέδιαΤο ελκυστήρα υψηλής ταχύτητας δημιουργεί ένα πολύ δυναμικό περιβάλλον στο εσωτερικό του περιβλήματος της αντλίας.που μπορεί να είναι επιβλαβές για ορισμένα υγρά ευαίσθητα στην κοπή.

Πλεονέκτημα της φυγοκεντρικής αντλίας

 1. Ιδανικό για τη μεταφορά υγρών χαμηλής ιξώδους.
 2. Με υψηλό ρυθμό ροής μπορεί εύκολα να ικανοποιήσει το αίτημά σας ροής.
 3. Τοποθετήστε μια βαλβίδα στην έξοδο μπορεί εύκολα να ελέγξει την ταχύτητα ροής.
 4. Σταθερή, χωρίς παλμούς.
 5. Χαμηλό κόστος αγοράς και κόστος συντήρησης σε σύγκριση με άλλες αντλίες.
 6. Διαρκεί πολύ και απαιτεί χαμηλή συντήρηση.

Μειονεκτήματα της φυγοκεντρικής αντλίας

 1. Δεν συνιστάται για ιξώδη υγρά.
 2. Δεν συνιστάται για υγρά με μεγάλα αιωρούμενα στερεά.
 3. Δεν συνιστάται για υγρά ευαίσθητα στην κοπή.

Υγιεινή αντλία αυτοκαθαρισμού

Sanitary Self priming Pump3

Είναι παρόμοιο με την φυγόκεντρο αντλία, αλλά η διαφορά είναι ότι έχει αυτο-priming ικανότητα αναρρόφησης μέγιστο 6meters

Πλεονέκτημα της αυτο-καθαριστικής αντλίας

 1. Ιδανικό για τη μεταφορά υγρών χαμηλής ιξώδους.
 2. Έχει ικανότητα αναρρόφησης αυτο-εξάπλωσης μέγιστο 6 μέτρα.
 3. Πολύ αποτελεσματική ως αντλία επιστροφής CIP.

Μειονέκτημα της αντλίας αυτοκαθαρισμού

 1. Δεν συνιστάται για ιξώδη υγρά.
 2. Δεν συνιστάται για υγρά με μεγάλα αιωρούμενα στερεά.
 3. Χαμηλή ροή και κεφαλή σε σύγκριση με τις τυπικές φυγοκεντρικές αντλίες.

Υγιεινή αντλία ευέλικτης έλξης

Sanitary Flexible Impeller Pump with motor cover
Υγιεινή αντλία ευέλικτης έλξης με κάλυψη κινητήρα

Όπως υποδηλώνει και το όνομα του, έχει ειδικό σχεδιασμό ευέλικτης τροχιάς από υλικό EPDM ή Viton τροφίμων, αυτοκαθαρισμός μέχρι 6 μέτρα,μαλακά και απαλά αντλούμενα υγρά ευαίσθητα στη σχισμή και υγρά που περιέχουν μαλακά ή εύθραυστα στερεά που διατηρούνται σε εναιώρηση, κατάλληλο για τη μεταφορά υγρών με ιξώδες μικρότερο από 1000cps, π.χ. γάλα, κρέμα, γιαούρτι.

Ελαστικό ελκυστήρα αντλία πλεονέκτημα

 1. Συσκευή για άντληση υγρών ευαίσθητων στην κοπή και που περιέχουν εύθραυστα στερεά
 2. Αυτοεκκίνηση έως 6 μέτρα

Μειονέκτημα της εύκαμπτης αντλίας ελκυστήρα

 1. Δεν συνιστάται για ιξώδη υγρά.
 2. Χαμηλή ροή και κεφαλή σε σύγκριση με τις τυπικές φυγοκεντρικές αντλίες.

Υγιεινήc Ροταριακή αντλία λοβών

LOBE PUMP 2
ΠΑΜΠΗ ΛΟΒΟΥ

Η αντλία Donjoy Rotary lobe είναι ένα είδος αντλίας θετικού μετατόπισης, με υγειονομικό σχεδιασμό 3A πιστοποιημένο.Η αντλία περιστροφικού λοβού γενικά δεν επηρεάζεται από τις πιέσεις του συστήματοςΈτσι παράγει μια σταθερή ροή ανεξάρτητα από τις αλλαγές στην πίεση της κεφαλής της διαδικασίας.η απόδοση ελέγχεται εύκολα με τη μεταβολή της ταχύτητας της αντλίας, συνήθως με κινητήρα μεταβλητής συχνότητας (VFD).

Είναι κατάλληλο για τη μεταφορά υψηλής και χαμηλής ιξώδους υγρών, συνιστάται να μεταφέρετε ιξώδες μέσο άνω των 500cps, μπορεί να μεταφέρει υγρό περιέχει μικρά σωματίδια,Μεγάλο σωματίδιο συνιστά να χρησιμοποιήσετε αντλία διπλής βίδαΤέλεια χρήση σε επεξεργασία τροφίμων, γαλακτοκομικά, ποτά, καλλυντικά, φαρμακευτικά...

Πλεονέκτημα της αντλίας περιστροφικού λοβού

 1. Ιδανικό για τη μεταφορά υγρών υψηλής ιξώδους.
 2. Προσφέρει ακριβή και συνεπή έξοδο.
 3. Αναστρέψιμη κατεύθυνση ροής.
 4. Η απόδοση μπορεί να ελεγχθεί με διαφορετική ταχύτητα κίνησης.

Μειονεκτήματα της ροταρικής αντλίας

 1. Τα υγρά χαμηλής ιξώδους μπορούν να γλιστρήσουν σε υψηλές πιέσεις εξόδου, μειώνοντας την απόδοση, δεν συνιστάται η μεταφορά υγρά χαμηλής ιξώδους
 2. Συνήθως με κινητήρα/μονάδα μειωτικού κινήματος που δημιουργεί μεγάλο αποτύπωμα.
 3. Μέτρια ροή και παλμοί πίεσης.

Υγιεινή αντλία δύο βιδών

sanitary double screw pump
υγειονομική διπλή βίδα αντλία

Η αντλία διπλής βίδες είναι αντλία θετικού μετατόπισης (PD) που χρησιμοποιεί δύο βίδες για να μετακινήσει υγρό υψηλής και χαμηλής ορατότητας και περιέχει μεγάλα σωματίδια, μαλακό χειρισμό διατηρεί τα σωματίδια άθικτα,που είναι ικανό να μεταχειρίζεται προϊόντα ευαίσθητα στην κοπή, συνιστάται η μεταφορά υγρών πολύ υψηλής ιξώδους, κατάλληλων για χρήση σε συστήματα CIP και SIP, αναστρέψιμη κατεύθυνση ροής.

Η αντλία με δίδυμες βίδες, με την οποία αντλείται το υγρό, ρέει μέσα από βίδες σε αξιωτική κατεύθυνση.Οι αντλίες με δίδυμες βίδες μπορούν να λειτουργούν σε ευρύ φάσμα ταχυτήτων για να λειτουργούν σε υγιεινές εφαρμογές για την άντληση προϊόντων σε χαμηλή ταχύτητα και υγρού CIP σε υψηλή ταχύτητα.

Πλεονέκτημα αντλίας με δύο βίδες

 1. Ευρύ φάσμα ροών και πιέσεων.
 2. Ελαφριά χειρισμός των περισσότερων στερεών ουσιών.
 3. Ευρύ φάσμα υγρών και ιξώδους.
 4. Υψηλή ανοχή στον εισερχόμενο αέρα.

Μειονέκτημα αντλίας με δύο βίδες

1.Πιο περίπλοκη σε σύγκριση με άλλους τύπους αντλιών, υψηλότερο κόστος αγοράς.

2Για να καλύψουν τόσο τις εφαρμογές διεργασίας όσο και τις εφαρμογές CIP, οι αντλίες με δίδυμες βίδες πρέπει να χρησιμοποιούν μεγαλύτερους κινητήρες από άλλους τύπους αντλιών.

Δυναμικότητα αντλίας και παράγοντες εφαρμογής

Σκύλες απόδοσης αντλίας

Η πιο σημαντική σύνδεση μεταξύ των συγκεκριμένων παραγόντων εφαρμογής και της σωστής επιλογής της αντλίας είναι οι καμπύλες απόδοσης της αντλίας του κατασκευαστή.Προβλέπουν με ακρίβεια πώς μια συγκεκριμένη αντλία θα λειτουργήσει σε διαφορετικές συνθήκεςΗ σύνθεση της καμπύλης επιδόσεων ποικίλλει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, αλλά γενικά περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα δεδομένα επιδόσεων που χρειάζεστε για να αρχίσετε το μέγεθος της αντλίας σας.

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε μια αντλία υγιεινής

Η αγορά μιας αντλίας μπορεί να είναι υπερβολική, αλλά μόλις απαντήσετε στις τέσσερις αυτές προδιαγραφές, θα είστε έτοιμοι να λάβετε μια απόφαση.

Πρώτος, προσδιορίστε την ταχύτητα ροής.

Αυτό μετρά πόσο υγρό κινείται και πόσο γρήγορα μέσα από το σύστημα της διαδικασίας σας.

Δεύτερο, προσδιορίζει την πίεση ή το κεφάλι. Ένα μέτρο δύναμης ανά μονάδα επιφάνειας, όπως λίρες ανά τετραγωνική ίντσα (psi).Η πίεση είναι ένας τρόπος για να καθοριστεί πόση αντίσταση μπορεί να ξεπεράσει η αντλία για να μεταφέρει υγρό.

Τρίτο, προσδιορίστε τι είναι το υγρό και τα χαρακτηριστικά του, ποια είναι η εφαρμογή, είναι πυκνό, ποιες είναι οι απαιτήσεις θερμοκρασίας, ποιο είναι το μέγεθος του περιεχομένου.

Τέταρτο, πώς θα τροφοδοτηθεί η αντλία; Είναι εσωτερική ή εξωτερική;

Ξεκινώντας με αυτά τα τέσσερα βήματα, ο ειδικός σας στη αντλία DONJOY θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη αντλία για την εφαρμογή σας.

Για να μιλήσετε με έναν ειδικό στην αντλία email donjoy01@cndonjoy.com/Jasmine Zhuang

Μας στείλετε την έρευνά σας άμεσα σε

Πολιτική μυστικότητας Καλή ποιότητα της Κίνας Υγειονομική βαλβίδα διαφραγμάτων Προμηθευτής. Πνευματικά δικαιώματα © 2016-2024 donjoyvalves.com . Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.